Telefonrådgivning til børn og unge

Tlf. 20 77 11 20

Har du oplevet, at nogen har gjort noget ved dig og din krop, som du ikke kan lide? Så kan du ringe til SISO´s telefonrådgivning og tale med en voksen om det.

Hvad kan jeg ringe om?

  • Hvis du har været udsat for seksuelle overgreb. Og måske stadig bliver det. Du kan også ringe, selv om du er i tvivl, om det du har oplevet er et overgreb.
  • Hvis dine forældre har slået dig - måske slået dig mange gange.
  • Hvis du har set en i din familie blive slået og du tænker meget over det/du får ondt i maven når du tænker på det?
  • Måske har du oplevet, at dit kæresteforhold udviklede sig til mere, end du havde lyst til f.eks. at din kæreste slog dig eller gjorde ting du ikke havde lyst til.
  • Eller måske har du (eller en du kender) været udsat for vold, voldtægt eller voldtægtsforsøg.
  • Det kan også være, at du selv er kommet til at overskride en andens grænse seksuelt eller kommet til at slå en du holder af.


Du kan ringe til SISO´s telefonrådgivning, hvis du har brug for at snakke med nogen om det, du har været udsat for. Vi kan sammen finde ud af, hvordan du kan få hjælp til at få det stoppet.
Du kan også ringe for at snakke om, hvad der er sket - eller hvad der kommer til at ske - efter du har fortalt om overgrebene eller volden.

Det kan være en god ide at snakke med nogen om det. Også selvom det kan være rigtig svært, og du måske føler, at det er din skyld og skammer dig over det, der er sket. Måske har du fået at vide, at du ikke må sige det, der er sket til nogen - men børn og unge skal ikke gå alene med sådan en hemmelighed.

Det er aldrig børn og unges skyld, når vold og seksuelle overgreb finder sted.


Hvornår kan jeg ringe?

Du kan ringe mandag - onsdag mellem kl. 9.30 og 15.00, torsdag mellem kl. 9.30 og 18.00, og fredag mellem kl. 9.30 og 13.00.

Kan jeg være anonym?

Du behøver ikke siger dit navn eller hvor du bor.

Hvem kommer jeg til at tale med?

Du kommer til at tale med en voksen, der er vant til, at tale med børn og unge.

Her kan du læse nogle eksempler på hvad børn og unge, der har været udsat for seksuelle overgreb, har ringet om.

 

 SISO

siso@socialstyrelsen.dk